EVENIMENTE

Vineri 31 ianuarie – ora 20:00

Concert K’IN k'in evenimente

Anda Iosip- voce/ Catalin Pop- chitara/  Oana Pop- bas, clape, sampler

Cele mai frumoase povesti si multe proiecte bune apar intre prieteni. Asa a inceput si spontana colaborare dintre Anda, Cata si Oana. Au inceput sa cante in aceasta formula doar de o luna si… ceva. Toti trei au un background muzical separat, iar din primul moment in care o buna  prietena ne-a povestit despre ei am stiut ca vrem sa ascultam o inregistrare. Zis si facut! Din primul minut al piesei am stiut ca ii vrem alaturi de noi. Ne-a bucurat deschiderea lor de a sustine din nou un concert in formula actuala.

k’in si povestea din culise

Cum au ajuns la acest nume? Cu un click mental la momentul potrivit. Cand ne-au comunicat numele proiectului lor ne-am zis ca a fost un chin sa il gaseasca si nu am stiut cum sa reactionam. Insa, Catalin ne-a intampinat galant cu explicatia: “de la Oana vine ideea. Zicea ca-i un fel de basm, initial era kin. Am zis sa punem un apostrof, ca parca arata mai bine, si-am aflat apoi ca in calendarul Mayas (uuuuuuu) k’in e unitatea cea mai mica (un fel de zi), pleasant surprise!”

Cei trei tineri fac parte din proiecte muzicale separate, dar se cunosc de mult timp.  Anda Iosip a cantat in Heavy Days (classic rock), Oana Pop este tobosarita de la Lights Out!, iar Catalin Pop este chitarist in Semnal M. In trecut a mai cantat in Keep Away si cu folkista Magda Puskas.

Asculta aici  si aici 

Sambata 1 februarie- ora 19:00

4:48 Psihoză – one woman show  (o productie marca Create.Act.Enoy)   

 Adaptare după: 4:48 Psychosis de Sarah Kane 

4 48 Psihoz-â

           Distribuție: Raluca Lupan (Lulu) 

           Regia: Alexandra Felseghi 

          Durata: 50 min 

          Data premierei: 6 mai 2011 

 

Te-ai întrebat vreodată cine eşti atunci când nu te priveşte nimeni? Existăm doar în momentul în care un altul ne validează prezenţa. Iar atunci când refuzăm acest raport, suntem catalogaţi fie nebuni, fie geniali, fie curajoşi, fie foarte slabi, sau toate la un loc. Cine eşti cu adevărat, atunci când îţi impui singur limitele?

„Nu ai de ales, alegerea vine după.” 

In cadrul FEST:IN, one woman show-ul celor de la Create Act Enjoy, este jucat pentru prima oara dupa premiere. Suntem mai mult decat onorati, asadar, sa gazduim acest spectacol in regia Alexandrei Felseghi. Mai mult decat atat, Lulu, va sta cu noi, publicul, la o discutie fata in fata. Ne va vorbi despre acest rol si despre procesul muncii actorului intr-un astfel de rol. Nu uitati, dupa incheierea piesei, va invitam sa mai ramaneti in sala de spectacol.

Duminica 2 februarie- ora 20:00

Teatru pirotehnic “Uitat in lumea circului”  Juggling c 1

un spectacol realizat de Juggling Cluj

FEST:IN va prezinta un extraordinar moment de teatru pirotehnic alaturi de tinerii Juggling Cluj. Conceptul de teatru pirotehnic se refera la un spectacol coregrafic si totodata o regie de teatru. Vom urmari o poveste inchegata de jonglerie cu foc.

Trupa Juggling Cluj s-a format in vara anului 2007 dintr-un vis, un vis al unor copii pasionati de jonglerie, cu timpul visul a devenit hobby, iar hobby-ul s-a transformat in arta. Membrii trupei reusesc sa faca o echipa buna si sa lucreze impreuna la unison, desi, asa cum ne-a povesti Claudiu Doringa, presedintele asociatiei, uneori au viziuni diferite asupra vietii si asupra artei.

Uniti in ceea ce inseamna jongleria si arta, deja au sustinut nenumarate reprezentatii si spectacole prin tara:  Brasov, Sibiu, Bucuresti, Targu Mures, Timisoara, Braila, Dej si Targu Jiu.

Duminica 2 februarie- ora 21:00

Jam session cu muzica de pe vinil 

Levi evenimente

  Funk, Elecro Jazz, Hipp Hop, Dub, Afrobeat, Electro and a lot of happy vibes

Music host Levy & co.

FEST:IN se incheie cu o sesiune de muzica de pe vinil “dirijata” de Levy,        acompaniat de alte instrumente muzicale. Asadar, daca aveti intrumente de  suflat, de percutie, chitari, castroane  sau orice altceva nu va sfiiti sa le aduceti. Va fi o seara in care vom canta si vom dansa impreuna dupa pofta inimii.

Levy este un impatimit al vinilului si stim ca are o colectie de invidiat, de aceea el va fi responsabil cu toata atmosfera muzicala de pe parcursul celor 3 zile. Starea noastra de bine va depinde in mare parte de el. El este de parere ca atunci cand asculti muzica de vinil experienta pe care o ai nu este doar sonora, ci devine mai complexa experimentand tactilul si vizualul concomitent, iar sunetul este fara remasterizari ori adaosuri digitale. “Muzica adapostita de catre acest minunat suport este mereu mai calda, mai ampla, mai aproape. Universul analog ramane unic, indiferent de complexitatea lumii digitale”, ne explica Levy.

Borbely Levente pe numele de scena Levy si-a inceput cariera in urma cu 2 ani in fostul  Gambrinus Pub in contextul unei seri de open playlist. La acest eveniment oricine putea sa duca muzica de acasa si sa incerce sa faca atmosfera de party.

Pasiunea pentru muzica o are din copilarie. A crescut intro familie pasionata de vinil. Zambind ne povesteste cum a revenit la vechea lui pasiune:  in timpul patry-urilor se intampla sa i se blocheze  laptop-ul, desktop-ul sau controller-ul de pe care mixa muzica. Levy ne explica faptul ca”aceasta problema de care se tem toti DJ-ii dispare pentru totdeauna daca se folosesc doua pick-up-uri si un mixer. Deasemenea sunetul redat de pe acest suport analog este mai cald, mai amplu, mai aproape. Este una tactila si nu doar vizuala”.

A avut cateva proiecte de party precum: The Funk Soul Brothers, Trippy Sunday, Live Improve Show si actualul Freak Paradise pe care l-a implementat alaturi de Bledea Mihai, un brand in continua dezvoltare. A avut numeroase afterparty-uri la trupele: Sfantul Asteapta, The Others, Junetrip, We Singing Colors, Blazzaj, Akkezdet Phiai, Beat Dis si multi altii. A mixat alaturi de Dj Vasile, Dubase, Core Corp, Kub Beat si multi altii.

Leave a comment